SEBASTIAAN LEENAERT

'jeugdauteur'

Sebastiaan Leenaert is 44 jaar, germanist, lerarenopleider aan de Arteveldehogeschool. Hij doceerde onder andere jeugdliteratuur en mythen, sprookjes, sagen en fantasy, didactiek, communicatie ... Hij onderwees ook Engels en Nederlands in het secundair onderwijs. Hij richtte Wezelsoor op en biedt met het Wezelsoorteam kwalitatieve workshops aan voor het wonderwijs. Samen met Sari en hun drie dochtertjes Ella, Marie-Lou en Lux woont hij in Roeselare. Ze zijn dol op Azië. Lees hun avonturen online!  

Sebastiaan publiceerde 5 jeugdboeken, bij Clavis en Manteau.

Auteurslezingen: subsidies via deze link Het verslag van een tevreden organisator over een lezing.

En verder schreef Bas onder andere ... Twaalf oorlogsjaren-anekdotes, voor de Beiaardconcerten in Izegem/ Prinses Hagelwit en Ridder Fonkelstein: een educatief verhaaltje voor de gezondheidsdienst van de stad Gent, waarin Ridder en Prinses Krok de krokodil op een leuke manier leren tandenpoetsen/ Commerce & Uzine: twee  toneelstukken op maat voor Portie gemengd, het jeugdtoneel van Izegem/ Vogel die weent: een verhaal voor ID, Averbode, onderwijs, 12+, verhalen voor  en mee-uitdenken van de Woody-Wereld.

Screen Shot 2019-03-18 at 18.21.28.png

Wisselkinderen

Kinderen van gescheiden ouders? Ellendig! Verschrikkelijk! Neen! Niet voor Lowie en Nanne Yzerman! Liever twee (t)huizen dan elke dag ruzie, vinden ze! Lowie en Nanne worden lid van de Club van Kinderen van Gescheiden Ouders, afdeling 4B. Voor ze het door hebben, komen Lowoe en Nanne in een spannend avontuur terecht, met geheime kelders, achtervolgingen en de mysterieuze Elliot Boggart.

E-book

Unknown.jpg

De 22/9

In een nabije toekomst, in een niet nader bepaald Europees land, heeft een stadstaat haar grenzen afgesloten voor de buitenwereld. Na een reeks bloedige aanslagen die de stad deed beven op haar grondvesten, grijpt Aaron Storm de macht en vestigt een dictatoriaal bewind met Orwelliaanse proporties. Het Verzet, dat zich terugtrok in een gangenstelsel onder de Stad, wordt tot de laatste man uitgeroeid. De stedelingen leiden een absurd bestaan van routine, prikkaarten, uniformen en uiterlijke schijn. Meneer Archibald is depotconciërge in het Stationsgebouw van de Stad. Op 22 september worden in de gangen onder het Stationsgebouw twee kinderlijken ontdekt. Naast hun stoffelijke resten ligt een boekentas met daarin een voorwerp dat, per vergissing, door meneer Archibald geklasseerd wordt in zijn depot. Het voorwerp, de 22 september, wordt gezocht door duistere figuren. Tegen wil en dank komt de depotconciërge terecht in een labyrint van intriges, macht en moord.

E-book

225x225bb.jpg

Hotel Manbassa

Wat gebeurt er als de koning komt logeren in een hotel?
Wordt iedereen dan een beetje gek?
Met Hotel Manbassa brengt Sebastiaan Leenaert het grappige verhaal van twee hotels in het midden van een stad.
Hotel Trocourt ligt in de Krommewalstraat, op een heuvel. Er is een kruidenierswinkel en er rijdt een oude tram door de straat, die kreunt en steunt en helemaal niet meer wil rijden maar het liefst op rust zou gaan, zo oud is hij. ‘
In Hotel Trocourt is het altijd rustig omdat er nooit iets gebeurt. In hotel Trocourt is er nooit lawaai omdat er al sinds jaren geen gasten meer komen, op het oude meneertje, dat al altijd in het hotel woont, na natuurlijk. 
Maar de dag dat bekend wordt dat de koning komt logeren, verandert alles. Voor altijd.

E-book